Wat is zonwerend glas? Ontdek de voordelen voor jouw woning


Zonwerend glas vergaart de laatste tijd heel wat populariteit bij de bouw en renovatie van woningen. Met het oog op duurzaamheid en de stijgende energieprijzen zoeken huiseigenaars steeds vaker naar oplossingen zodat je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis hebt.

Zonwerend glas, ook gekend als warmtewerend glas, is hoogrendementsglas dat speciaal ontworpen is om zonnestralen te weerkaatsen. Hierdoor komt er minder warmte door het glas naar binnen, wat zorgt voor een koeler en comfortabeler binnenklimaat, vooral tijdens warme dagen. 

Wat is het verschil met andere soorten glas?

Zeg niet zomaar zonwerende beglazing tegen elke glassoort die reflecterende eigenschappen heeft. Er zijn namelijk heel wat speciale kenmerken aan verbonden die ervoor zorgen dat jouw huis lekker aangenaam is, zelfs op hete zomerdagen.

Zonwerende coating van metaal 

Zonwerend glas is hoog rendementsglas met een speciale coating van metaaloxide. Deze metaaldeeltjes reflecteren (een deel) van de zon en uv-stralen. Hierdoor is het niet enkel koeler in huis, je beschermt ook je meubels en vloer tegen verkleuring door uv-licht. 

Een upgrade van je huidige ramen

Zonwerend glas is een uitstekende keuze wanneer je het glas laat vervangen in je huidige ramen. Het is namelijk niet dikker dan normaal hoogrendementsglas. 

Wist je trouwens dat zonwering in glas werkt zoals een zonnebril? Langs de buitenkant ziet het er namelijk uit als reflecterend glas, maar vanbinnen zie je een lichte verkleuring. Hoe dikker de coating, hoe meer het zal voelen alsof je door een zonnebril kijkt. 

Ontdek ons aanbod in zonwerend glas

Voordelen van warmtewerend glas

Waarom zou je kiezen voor glas met zonwering? Je hebt misschien een raam dat op het zuiden gericht is en waar het heel warm wordt. Of misschien merk je dat je meubilair en vloer verkleurt door een overvloed aan zonlicht. We sommen kort enkele voordelen op zodat jij een goede keuze kan maken. 

  • Zonwerend glas biedt uitstekende bescherming tegen uv-straling. Perfect voor meubels, kunst of vloeren die niet goed tegen intens zonlicht kunnen. Zo verleng je de levensduur en kwaliteit van je interieur.
  • Airconditioning slorpt heel wat energie op en hoe minder je moet koelen hoe beter. Met zonwerend glas zorg je dat niet enkel de zon, maar ook de warmte buiten blijft. 
  • Last van glurende buren? De reflectie houdt nieuwsgierige blikken overdag buiten zonder dat je de gordijnen hoeft te sluiten. 
  • Je kiest zelf hoe verkleurd of reflecterend jouw warmtewerend glas moet zijn. Je houdt dus niet enkel rekening met je energiefactuur maar ook met de uitstraling van je woning.

Binnenkort zonwerend glas in jouw woning?

Vraag jouw gratis offerte aan

Met warmtewerend glas investeer je in comfort, duurzaamheid en privacy. Het weerkaatst zonnestralen, beschermt je interieur tegen verkleuring en vermindert de behoefte aan airconditioning. Wil je graag weten of zonwerend glas een goede keuze is in jouw woning? Wij helpen je graag vrijblijvend verder. 

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Wat is zonwerend glas? Ontdek de voordelen voor jouw woning
Douchewand met figuurglas
Spiegel in sportruimte
Energielening: goedkope tot zelfs renteloze lening voor energiebesparende maatregelen

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Of wenst u glaswerken op maat? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.